Tiit Tammsaar: president peaks kõigile põllumeestele ordeni andma

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Tammsaar.
Tiit Tammsaar. Foto: Liis Treimann.

Täna põllumeeste meeleavaldusel osalenud endine põllumajandusminister Tiit Tammsaar peab põllumeeste aktsiooni õigustatuks.

«Ma ei väsi kordamast, et president peaks kõigile põllumeestele, kes tänaseks on ellu jäänud, väikse autähe rinda panema,» viitas Tammsaar põllumajandussektori käekäigule.

Tema kinnitusel on viimase seitsme aastaga põllumajandusega tegelevate ettevõtete arv Euroopa Liidus 47 protsenti.

«Selline aktsioon on õige asi. Selle eest on ju võideldud aastaid,» leidis Tammsaar.  

Ta meenutas oma ministriks oleku aega, mil Euroopa Liidu poolt soovitati Eestil samuti ühe eelarveperioodi pikkune ebavõrdsus ära kannatada.

«Öeldi, et kannatage ühe eelarveperioodi ebavõrdsus ära ja lubati, et järgmisel eelarveperioodil tehakse asjad klaariks. Nüüd tuleb välja, et kõik on võrdsed, eriti mõned. See on ikka sigadus,» lausus Tammsaar.  

Tema hinnangul võiks kivi põllumeestele kavandatavate toetuste teemal heita ka valitsuse kapsaaeda.

Nimelt leiab endine põllumajandusminister, et kui Eesti oli nõus liituma EFSFi paketiga, oleks võinud ELilt küsida ka paremaid toetustingimusi kohalikele põllumeestele.

«Oleks võinud ju küsidagi. Aga minu meelest pole keegi isegi küsinud. Me teame ju, et kogu aeg mingisugune kauplemine käib.»

Juhul, kui põllumeestel ei õnnestu endale paremaid toetusi välja rääkida, jätkub Tammsaare hinnangul sektori virelemine ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles