Põllumeeste esindaja: mingi mõju peab protestil olema

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Sõrra tänasel meeleavaldusel.
Jaan Sõrra tänasel meeleavaldusel. Foto: Raigo Pajula.

Eesti Põllumeeste Keskliidu asepresident Jaan Sõrra avaldas lootust, et täna Eestis, Lätis ja Leedus üheaegselt toimunud proteste ELi reformikava vastu võetakse kuulda ka Euroopa Komisjonis.

«Leppisime lätlaste ja leedulastega kokku, et teeme täna täpselt ühel ajal demonstratsiooni. Meeleavaldus toimus ka Brüsselis, kus olid kohal esindajad ka kõigist kolmest Balti riigist,» selgitas meeleavalduse tagamaid Sõrra.  

Baltimaadest toimus kõige kaalukam meeleavaldus Lätis, millest Sõrra teada võttis osa ka Läti president.

«Eile rääkisin Ivari Padariga (Euroopa Parlamendi liige –toim.) ja tema ütles, et tegu on ajaloo esimese Balti riikide ühisavaldusega (Euroopa Komisjonile – toim).

Kui me igaüks ajame oma asja, ei jõua me kuskile. Kui me koos ajame, siis peab sellel mingi mõju olema. Muidu Eesti põllumajandus sureb lihtsalt välja,» kommenteeris Sõrra.

Tema sõnul on põllumeeste peamiseks sooviks, et ELi poolt Eestile ette nähtud toetuste suurused nihkuksid lähemale ELi keskmisele tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles