Fotod: põllumehed protestisid Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ees

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ees toimus täna põllumeeste ja talupidajate meeleavaldus ELi reformikava vastu, mille kohaselt jäävad Eesti põllumeestele eraldatavad toetused selgelt alla ELi keskmise taseme.

Reformikava, mida täna esitletakse, ei rahulda Baltimaade põllumehi ning ei järgi Euroopa Liidu solidaarsuspõhimõtet, leiavad põllumehi ja talupidajaid ühendavad organisatsioonid.

Organisatsioonide teatel hakkaksid Eesti põllumehed uue kava kohaselt saama võrreldes ELi 27 liikmesriigi keskmisega toetust üle kahe korra vähem.

«Meile teadaolevalt on liitumisel fikseeritud täismahus finantspaketti arvestades toetuse määr 2009. aasta andmetel kasutuses oleva põllumajandusmaa järgi Eestis 115 eurot hektari kohta. Samas on see näiteks Kreekas 390 ja Hollandis 460 eurot hektari kohta, ELi keskmine on aga 270 eurot hektari kohta,» seisab põllumeeste ühispöördumises.  

Meeleavaldusele oli kogunenud sadakond inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles