LHV: Tallinna Vee maksueelne kasum võib langeda kuni 60 protsenti

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga vanemanalüütik Kristo Oidermaa.
LHV Panga vanemanalüütik Kristo Oidermaa. Foto: LHV

Veetariifide 29-protsendiline langus Tallinnas ja Sauel omaks drastilist mõju Tallinna Vee finantstulemustele, kommenteeris LHV Panga vanemanalüütik Kristo Oidermaa konkurentsiameti ettekirjutuse mõju vee-ettevõtte majandustulemustele.

LHV arvutuste põhjal võiks maksude-eelne kasum langeda sellise stsenaariumi puhul koguni 60 protsenti ning siis kannatavad kindlasti ka tulevased dividendide väljamaksed.

«Vaadates viimaste kuude aktsiahinna langust, võib väita, et investorid kartsid tariifide langetust ja osa sellest on ka aktsiahinnas kajastatud. Meie negatiivne tulevikustsenaarium, mis arvestas 26protsendilise hinnalangetusega, nägi ettevõtte õiglaseks väärtuseks alla 6 euro aktsia kohta,» rääkis Oidermaa.

«Tuleb aga rõhutada, et regulatsiooni ja tariifide vaidlus ei ole veel lõppenud ning ettevõte tegutseb aktiivselt oma õiguste kaitsmisel. Seega peegeldab tänane aktsia turuhind suhteliselt suurt veehinna languse võimalust, kuid samas arvestab ka mingil määral tõusuvõimalust, kui Tallinna Vesi peaks kohtuvaidlustes edu saavutama.»

Konkurentsiamet saatis esmaspäeval ASile Tallinna Vesi ettekirjutuse, milles teavitati, et juhul kui ettevõte ei esita taotlust kehtivate veeteenuse hindade alandamiseks hiljemalt 14. novembriks, plaanib amet ühepoolselt alandada kehtivaid veeteenuse hindasid 29 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles