Tallinna Vee juht: konkurentsiamet vassib

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Tallinna Vesi juht Ian Plenderleith (vasakul) ja nõukogu esimees Bob Gallienne ettevõtte aktsionäride koosolekul.
AS Tallinna Vesi juht Ian Plenderleith (vasakul) ja nõukogu esimees Bob Gallienne ettevõtte aktsionäride koosolekul. Foto: Liis Treimann.

Tallinna Vee juhi Ian Plenderleith' sõnul vassib konkurentsiamet, kui väidab, et tahab veeteenuse hinna langetamist 36 protsendi võrra. Tegelikult nõutakse veehinna langust 29 protsendi võrra.

«Konkurentsiameti otsuses seisab, et ASi Tallinna Vesi tänane müügitulu ületab nende arvutatud lubatud müügitulu 36 protsendi võrra. See ei tähenda aga, et konkurentsiameti poolt lubatud müügitulu saavutamiseks tuleks veeteenuste hinda langetada 36 protsenti,» rääkis Plenderleith.

Võttes aluseks konkurentsiameti poolt lubatud müügitulu, sai firma selle saavutamiseks vajaliku veeteenuse hinna langetamise protsendiks 29. «Seega – 29-protsendiline hinna langetamine oleks vajalik selleks, et saavutada müügitulu vähenemist ettekirjutatud 36 protsendi võrra.»

Tallinna Vee teatel on konkurentsiameti sõnastus 36 protsendi osas küll õige nende ettekirjutuses, mis käsitleb lubatud müügitulu, kuid vale hinna alandamisest kõnelevas pressiteates.

Konkurentsiameti avalike suhete juht Maarja Uulits sõnas, et ameti arvutuste kohaselt tuleks keskmiseks languseks 36 protsenti. «See number sisaldub ka ameti tehtud ettekirjutuses,» kinnitas ta.

Uulitsa sõnul ei saa amet Tallinna Vee arvutuskäiku kommenteerida, kuna ei tea, millisel viisil see number leitud on.

Plenderleith lisas, et ettevõte on oma õiguste kaitseks kõike tegema. Esimese sammuna pöördutakse kohtu poole, et viimane lubaks ettekirjutust mitte täita. Välistatud ei ole ka Euroopa Kohtu poole pöördumine, kinnitas firmajuht, täpsustades, et loodetavasti pole see vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles