Google: telefon asendab sularaha, juhiloa ja ID-kaardi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Tehnoloogiagigandi Google nägemuse kohaselt hakkab mobiiltelefon tulevikus asendama nii sularaha, plastikust panga- ja ID-kaarte kui ka koduvõtit, vahendab cnn.com. 

Google Wallet’i tootejuhi Marc Freed-Finnegani sõnul usub ettevõte, et ühel päeval võivad inimesed lahkuda oma kodust vaid mobiiltelefoniga.

Teisisõnu näeb ettevõte, et täna inimeste taskutes ja rahakottides leiduv paber (sularaha), metall (võtmed, mündid) ja plastik (panga- ja ID-kaardid, juhiload) asendatakse nutitelefonide poolt pakutavate võimalustega.

Kuigi praegu võib inimestele tunduda ulmelisena kasutada oma nutitelefoni krediitkaardi, juhiloa, töökoha pääsukaardi või siis kodu- ja hotellitoa võtmena, võib see ühel hetkel reaalsuseks saada.

Selle poolt räägib ka nutitelefonide areng viimastel aastatel. Peale seda, kui Apple 2007. aastal oma iPhone’i (mida peetakse esimeseks tõeliseks nutitelefoniks) turule tõi, on nutitelefonid hakanud asendama mitmeid teisi igapäevaselt kasutatavaid töövahendeid ja seadmeid nagu GPS, kalender, mängukonsoolid, märkmikud, ajalehed, mp3 mängijad.

Nüüd on aga aeg uuteks vallutusteks. Kui näiteks USAs on Google juba alustanud NFC tehnoloogia toel mobiilimaksete massidesse viimist, on pikemat ajahorisonti silmas pidades võimalik, et nutitelefon hakkab asendama ka koduvõtmeid, juhiluba ja iD-kaarti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles