Nõustamisfirma soovitab Rupert Murdochi News Corpi nõukogust tagasi kutsuda

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rupert Murdoch
Rupert Murdoch Foto: A.Peegel

Suurte fondide ja investeerimisfirmade nõustaja soovitab meediaimpeeriumi News Corportion aktsionäridel kutsuda suurema osa ettevõtte nõukogust tagasi, kaasa arvatud Rupert Murdochi ja tema pojad.

Institutional Shareholder Services kutsus eile avaldatud raportis aktsionäre üles kutsuma tagasi 13 nõukogu liiget 15st, sest eratelefonidesse häkkimisega seotud skandaal on valmistanud ettevõttele nii moraalset kui ka materiaalset kahju, kirjutab The New York Times.

Ainsateks, kes nõustamisfirma silmis armu said, olid praegune liige Joel Klein ning James Breyer, kes on nõukogu liikmeks olnud vaid mõned kuud.

Institutinal Shareholder Service taolistel nõustamisfirmadel on institutsionaalsetele investoritele (investeerimisfondid, pensionifondid, investeerimisfirmad) suurt mõju, sest paljud lähtuvad oma otsuste tegemisel nende soovitustest.

Samas pole Murdochil ning tema nõukogusse kuuluval kahel pojal, James ja Lachlan Murdochil suurt midagi karta, sest meediamagnaat kontrollib 40 protsenti ettevõtte häältest. Lisaks sellele lubas juulis ettevõtte juhkonda toetada Saudi Araabia prints Alwaleed bin Talal, kellele kuulub seitse protsenti aktsiatest.

News Corporationi aktsionäride üldkoosolek toimub 21. oktoobril. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles