Hotellides peatus rekordarv turiste

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme Õe hotell Tallinas.
Kolme Õe hotell Tallinas. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Majutusettevõtetes peatus suvel esmakordselt üle miljoni sise- ja välisturisti. Eelmise suvega võrreldes kasutas majutusettevõtete teenuseid 14 protsenti rohkem turiste.

Tänavu suvel kasutas majutusettevõtete teenuseid 705 000 välisturisti, teatas statistikaamet. Välisturistide arv suurenes kõigil kolmel suvekuul eelmise aasta vastava kuuga võrreldes. Välisturistid moodustavad jätkuvalt veidi enam kui kaks kolmandikku turistide koguarvust.

Enamik majutusettevõtetes majutatud välisturistidest tuli Eestisse puhkama ning ainult 15 protsendil oli reis seotud töö või äriga. Tallinna majutusettevõtetes peatus 474 000 välisturisti ehk 67 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistidest.

Suvepealinnas Pärnus peatus 77 000 välisturisti, kellest kolmveerand saabus Soomest, samal ajal kui Rootsist ja Venemaalt saabus kummastki neli protsenti välisturistidest. Saare maakonna majutusettevõtete teenuseid kasutanud 40 000 turistist ligi pooled olid Soomest, 14 protsenti Lätist ja 11 protsenti Saksamaalt.

Turismi kõrghooajal — juunis, juulis, augustis — peatus majutusettevõtetes ligi 333 000 siseturisti, mis on 11% enam kui eelmise aasta suvel. Kolmel suvekuul peatus majutusettevõtetes enam kui pool 2011. aasta 8 kuu jooksul majutusteenuseid kasutanud siseturistidest. 62% majutatud siseturistidest olid puhkusereisil ja 22% tööreisil. Siseturistide meelissihtkohtadeks on jätkuvalt Harju ning Pärnu maakond, kuid meelsasti peatutakse ka Ida-Viru ja Saare maakonna majutusettevõtetes.

Augustis pakkus külastajatele teenust 1075 majutusettevõtet. Majutusettevõtete teenuseid kasutas 343 000 turisti, kolmandik nendest olid siseturistid. Külastajate käsutuses oli 20 800 tuba ja 47 700 voodikohta. Täidetud oli 55% tubadest ja 47% voodikohtadest. Keskmisest tunduvalt suurem voodikohtade täitumus oli Tallinna ja Pärnu majutusettevõtetes.
Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 28 eurot ning oli 2010. aasta augustiga võrreldes euro võrra kallim.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles