Transiidikeskus kaotas kohtuvaidluse Tallinna Sadama vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga sadam
Muuga sadam Foto: Raigo Pajula

Tallinna Halduskohus jättis täna rahuldamata Transiidikeskuse ja Muuga CT kaebused Tallinna Sadama otsuste suhtes, millega viimane kinnitas Muuga sadama uue konteinerterminali operaatoriks Vene ettevõtte Rail Garant.
 

Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul oli konteinerterminali  operaatori leidmiseks korraldatud konkurss läbi viidud kõiki seadusi järgides ning konkursi võitjaks osutus nii äriliselt kui ka sisult parima pakkumise teinud äripartner.

«Sõltumatu audiitori hinnangu kohaselt oli Transiidikeskuse pakkumine majanduslikult soodsaim,» kommenteeris otsust aga Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee.

Konteinerterminali arendusprojekt hõlmas kokku 27 hektari suuruse maa-ala  rajamist Muuga sadamas koos uue 378 meetri pikkuse kai ehitusega. Samuti  pikendati projekti käigus olemasolevat kaid 100 meetri võrra

Tallinna Sadama rajatud konteinerterminali infrastruktuuri maksumus ulatus  ligi 60 miljoni euroni. Euroopa Komisjon eraldas 2006. aasta lõpus Euroopa Liidu  Ühtekuuluvusfondist Muuga sadama idaosa laiendamiseks toetust 18,9 miljonit  eurot, millest suurem osa kasutati just konteinerterminali maa-ala loomiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles