Microsofti juht Steve Ballmer jäi maksimumboonusest ilma

Tõnis Oja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti juht Steve Ballmer tutvustamas Windows Phone'i uusi võimalusi.
Microsofti juht Steve Ballmer tutvustamas Windows Phone'i uusi võimalusi. Foto: SCANPIX.

Maailma suurima tarkvarafirma Microsoft juht Steve Ballmer jäi juba teist aastat järjest maksimumboonusest ilma.

Eelmise finantsaasta eest, mis lõppes 2011. aasta 30. juunil sai Ballmer boonust 682 500 dollarit, mis on võrdne tema aastapalgaga, viitab uudisteagentuur Reuters USA väärtpaberituru järelvalveorgnile (SEC) esitatud dokumentidele. Sama suure boonuse sai Ballmer ka 2010. finantsaasta eest. Vastavalt kompensatsiooniskeemile võib Ballmer saada boonust kuni kahe aastapalga ulatuses.  

Väiksema boonuse üheks põhjuseks oli mobiilitarkvara Windows Phone 7 oodatust väiksem müük. Nõukogu pole rahul ka operatsioonisüsteemi Windows käibega, mis kahanes kaks protsenti. Enam-vähem sama palju kahanes ka personaalarvutite müük, aga samas on Apple’i tahvelarvutite müük hakanud personaalarvutitarkvara käivet ära sööma.

Ballmeri kriitikud on nõudnud, et tegevjuht jääks ilma ka aktsiate ja aktsiaoptsioonidena tasutavates kompensatsioonipaketist.

Ballmeri kogu kompensatsioonipakett (palk, boonus, aktsiad ja optsioonid), kasvas see eelmisel finantsaastal umbes kaks protsent 1,38 miljoni dollarini, mis teeb temast ühe kehvemini tasustavaks suurkompanii juhiks USAs.

Ballmerile kuulub 3,95 protsenti Microsofti aktsiatest. Ajakiri Forbes hindab tema vara väärtuseks 14,5 miljardit dollarit, millega rikkuselt 33. inimene maailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles