Twitteri aktsia kukkus kasutajate vähenemise tõttu 14 protsenti (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri aktsia hind New Yorgi börsi ekraanidel.
Twitteri aktsia hind New Yorgi börsi ekraanidel. Foto: LUCAS JACKSON / REUTERS

Sotsiaalmeediaplatvormi Twitteri aktsia kukkus reedel börsi avanemise järel 14 protsenti, pärast seda kui ettevõte teatas lisaks heale kvartalitulemusele ka miljoni kasutaja kadumisest ja hoiatas, et kasutajate arv võib veel miljonite võrra väheneda.

Twitter teatas reedel, et teenis tänavu teises kvartalis kolmandat kvartalit järjest kasumit, seekord 100 miljonit dollarit. Ettevõtte käive kasvas seejuures 24 protsenti 711 miljardi dollarini.

Samas teatati ka, et selle kuine aktiivsete kasutajate arv langes miljoni võrra 335 miljonile, ehkki selle põhjuseks toodi platvormi puhastamine võltskontodest ja niinimetatud botidest. Twitteri teatel võib tulevatel kuudel kasutajate arv veel mõne miljoni võrra väheneda. Väiksemal määral oli Twitteri teatel kasutajate vähenemise taga ka Euroopa Liidu uus andmekaitsemäärus (GDPR).

Twitteri tegevjuht Jack Dorsey ütles, et selline puhastus on vajalik, et rookida platvorm kohatust käitumisest ja parandada kasutajakogemust. "Tahame, et inimesed tunneksid end vabalt väljendades turvaliselt ja oleme võtnud meetmeid, et lahendada problemaatilist käitumist, mis moonutab ja hägustab avalikku diskussiooni," sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles