Põhja-Eesti Hoiu-laenuühistu hoiustajad kokku teeninud intressi rohkem kui 1,4 miljonit eurot

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhja-Eesti Hoiu-laenuühistu

Põhja-Eesti Hoiu-laenuühistu tegutseb 2013. aastast, ühistu loojatel, juhtidel ja töötajatel on kõigil varasemast töökogemus finantssektoris. Viie tegevusaasta jooksul on meie hoiustajad kokku teeninud intressi rohkem kui 1,4 miljonit eurot.

Aastate jooksul välja makstud intressid eurodes:

201415 000
2015135 000
2016376 000
2017715 000
2018 (I kv)177 000
Kokku viie aastaga1 418 000

Põhja-Eesti Hoiu-laenuühistu on finantsasutus, kus ühistuliikmed saavad hoiustada oma raha ja võtta laenu. Laenud on tagatud kinnisvaraga ehk hüpoteekidega.

Hoiustajaid on meil üle Eesti kokku umbes 2000.

Põhja-Eesti Hoiu-laenuühistu  liikmete arv on pidevalt kasvanud ja teenuseid on juurde tulnud. Juba kaks aastat pakume lisaks hoiustele ja laenudele  ka autoliisingu teenust.

Me korraldame kaks korda aastas HLÜ kõikidele liikmetele mõeldud üritusi kus võtame kokku möödunud perioodi majandustulemused ja finantsnäitajad ning arutame tulevikuplaane. Selliste üritustega näitame, et me oleme avatud oma liikmetele. Kohale on alati tulnud päris palju rahvast, kõik tahavad teada, kuidas ühistul läheb.

Vastab Põhja-Eesti Hoiu-laenuühistu kliendihaldur Jekaterina Oštšepkova.

Mille poolest erineb hoiu-laenuühistu pankadest?

Meil on paremad intressid kui pankadel. Pankade hoiuseintressid on alates nullist kuni kolme protsendini, Põhja-Eesti Hoiu-laenuühistu pakub märksa kõrgemat taset. Praegu on meie hoiuste intressimäär kuni 7,5 protsenti.

Kuidas on teil hoiused tagatud?

Seaduse järgi on ühistul reservfond, kuhu peame kord aastas 20 protsenti kasumist panema. Me ei mängi börsil, me ei investeeri fondidesse. Hoiule võetud raha kasutame me väljaantavate laenude finantseerimiseks. Me rahastame eraisikute ja firmade kinnisvaraprojekte.

Vastab Põhja-Eesti Hoiu-laenuühistu müügijuht Andri Treufeldt.

Kas inimesed toovad raha Teie juurde kõrge intressi pärast?

Kui me alustasime, siis kindlasti toodi raha meile hoiustamiseks kõrge intressi pärast. See oli siis, kui Põhja-Eesti Hoiu-laenuühistu oli alles noor ja keegi ei teadnud meist mitte midagi. Ühistu asutati siiski mitte lähtudes kehtestatud miinimummääradest– 32 000 eurot kapitali ja 25 asutajaliiget – meil oli asutajaliikmeid oma kaks korda rohkem ja algne osakapital oli üle 200 000 euro. Asutamishetkest alates oleme olnud ühed suurimad hoiu-laenuühistutest. Viis aastat oleme me tegutsenud ja nüüd tahaks uskuda, et inimesed tulevad meile hoiustama mitte ainult kõrge intressi pärast, vaid ka selle pärast, et nad juba teavad, kes me oleme.

Et me oleme stabiilsed, et  koostööpartneriteks on praktiliselt kõik kinnisvara vahendusega tegelevad ettevõtted. Kui veel on mõni, kes pole meie koostööpartner, siis arvatavasti sellepärast, et me pole neist veel lihtsalt kuulnud. Meil on praegu üle 70 koostööpartneri kinnisvara alal – kõik, need keda te juba teate või kelle kuulutusi olete näinud.

Me oleme kolmandat aastat Eesti kinnisvara maaklerite koja sponsor, eelmisel aastal teist korda peansponsor. Me panustame kinnisvara maaklerite haridusse, et see teenus oleks korralik ja klientidel oleks ohutu osta kinnisvara.

Kokkuvõttes: meie plussiks pole mitte ainult kõrgem intress, vaid ka usaldus. Inimesed teavad ja usaldavad meid.

Millised inimesed tulevad teile oma raha hoiustama?

Kõik on oodatud! Minimaalne osakapitali sissemaks on 30 eurot. See tähendab, et hoiustamiseks on vajalik ühistu liikmeks astumine. See ongi osakapitali sissemaks, sellele lisandub hoiuse sissemaksu tasu 10 eurot.

Ühistu hoiuste protsendid sõltuvad hoiustatavast summast ning ka hoiustamise tähtaegadest. Meil on tähtajalised hoiused põhimõttel: mida pikem hoiuse periood, seda kõrgem intressimäär. Meil saab kasutada näiteks ka kogumishoiuse teenust, samuti pensionihoiuse teenust. Klient võib muidugi ka ennetähtaegselt lepingu lõpetada.

Millistest summadest on hoiustamine kasumlik?

Sisseasutamismaks on 10 eurot. Niipea, kui intressidest on selline summa kogunenud, ongi klient juba plussis.

Meie veebilehel on hoiustamise kalkulaator, sellega saab vaadata, milliseks kujunevad intressimäärad erinevate summade ja hoiustamistähtaegade puhul. Muidugi võib meile alati helistada või ise konsultatsiooniks kohale tulla Pronksi tn 3 Tallinnas, esmaspäevast reedeni kell 9-17.

Kõik hoiused investeeritakse Eesti majandusse ehk hoiustaja toetab meie majandust. Me ei investeeri aktsiatesse, fondidesse, ka mitte pensionifondidesse.

Millisel puhul oleks mõistlik hakata ühistu kliendiks?

Raha tuleb panna teenima, mitte niisama seisma. Miinimum igasugust tüüpi hoiustel on 3000 eurot, maksimumi ei ole. Võib tuua ka sularaha, kuigi seda juhtub meil harva. Sularaha toovad hoiule meie pensionärid, kel kombeks raha kodus hoida. Sularaha ei ole sugugi käibelt ära kadunud.

Intresside võrdlus pankadega:
Tähtajalise hoiuse intressid (5000€, 3 aastat)

SEB Pank0,01
Swedbank0,01
Luminor Bank0,3
LHV Pank0,3
Põhja-Eesti Hoiu-laenuühistu6,34

Põhja-Eesti Hoiu-laenuühistu
Tel. 6 230 230
Pronksi 3, Tallinn
www.eestihoius.ee                                                                                                                                                                                                                                                                    

Copy
Tagasi üles