Hõbemägi: kas Ardo Hansson võib olla Siim Kallase favoriit?

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Hansson.
Ardo Hansson. Foto: Liis Treimann

Ajakirjanik Priit Hõbemägi leidis, et Eesti Panga presidendiks kandideerima jäänud Ardo Hanssoni ja Andres Suti seisukohtade vahel on raske erinevusi näha ning küsis, kas Hansson võib olla Eesti Panga endise presidendi Siim Kallase favoriit.

«Uue nädala algul hakatakse siis valima Eesti Pangale presidenti, Andres Suti ja Ardo Hanssoni vahel massiivset erinevust seisukohtades on keeruline välja tuua,» tõdes Hõbemägi Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Veerandfinaalis oli põnevust ja huvi rohkem kindlasti,» leidis ka ettevõtja Rein Kilk.

«Mõlemad on tugevad kandidaadid, Hanssonil on doktorikraad Harvardist, Sutil seda pole, aga tema teab, misasi on Eesti keskpank,» sõnas ajakirjanik Ainar Ruussaar.

«Väliseestlasena Hansson tuli siia ühena neist, kes on panustanud Eesti taasiseseisvumisse, ta oli välisminister Lennart Meri nõunik, rahareformi üks elluviijaid, Eesti Panga nõukogu liige, valuutakomitee süsteemi sisseviija, Eestile raskeid aegu teab väga hästi,» resümeeris Ruussaar.

«Intervjuus Postimehele tõmbub ta nagu tagaplaanile ja nihutab esile Siim Kallase. Kas võib olla, et ta on Siim Kallase favoriit? Endise presidendina on Kallasel kindlasti siin oma sõna öelda,» sõnas Hõbemägi.

«Vahepeal tundus panga nõukogu esimees Jaan Männik rohkem Hanssoni poolel olevat, nüüd kuulen, et ta on Sutile ka poolehoidu avaldanud,» rääkis Kilk.

«Et Euroopa Keskpangas Frankfurtis ennast kehtestada, peab olema nende otsustajatega sarnase taustaga ning Hansson väidab, et tema on sarnase taustaga,» sõnas Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles