Väga veider fakt: kassi väljaheites oleva bakteri ja inimese ettevõtlikkuse vahel on seos (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimeste läbikukkumishirmu tõenäoliselt vähendava bakteri võib saada kassidelt.
Inimeste läbikukkumishirmu tõenäoliselt vähendava bakteri võib saada kassidelt. Foto: / Caters News Agency

Uuring näitas, et toksoplasmoosiga nakatunud tudengitel oli 1,4 korda kõrgem tõenäosus saada juhiks ettevõtluses kui neil tudengitel, kellel seda bakterit polnud, kirjutab BusinessInsider.

Pehmelt öeldes kummaline uuring tuvastas ka seda, et juba tööellu astunutest oli toksoplasmoosiga nakatunutel 1,8 korda suurem tõenäosus ettevõtte asutamiseks.

Toksoplasmoosiga nakatumise üks levinud viis on kassi väljaheidetega kokku puutumine, kuid sellega on võimalik nakatuda ka toorest liha süües või puhastamata vett juues.

Uuringu läbiviimist vedanud Colorado ülikooli professor Stefanie Johnson kinnitas, et uuring näitas positiivset seost ettevõtlikkuse ja toksoplasmoosi nakatumise vahel. Ühtlasi näitas uuring Johnsoni sõnul seda, et riikides, kus toksoplasmoos on enam levinud, on vähem inimesi, kes kardavad läbikukkuda ja on julgemad oma ettevõtete asutamisel.

Teada on, et toksoplasmoos mõjutab ka aju tegevust, kuid endiselt on ebaselge, kuidas täpsemalt see bakter inimese käitumisele mõjub. Võimalik, et selle bakteri mõjul suureneb inimese riskijulgus. Üldiselt on teadlased seisukohal, et mitmed bakterid võivad mõjutada meie käitumist rohkem, kui seni on uuringutega kinnitatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles