Elering näeb tulevikus võimalust elektritarbimisest loobujale peale maksta

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eleringi hinnangul aitaks elektrivarustuse tagamisele tulevikus kaasa uute tootmisvõimsuste teke ja paindlikum tarbimine. Viimane tähendab, et kui ilm on külm ja hind väga kõrge, võiks võrk pakkuda elektrit ette ostnud suurtele tööstusettevõtetele võimalust tarbimisest hüvitise eest loobuda.

Elektrivarustuse tagamise probleemide vältimiseks tulevikus tuleks aga Eestis parandada turureegleid, et tekiks ühelt poolt uusi tootmisvõimsusi ja teiselt poolt muutuks tarbimine paindlikumaks, kirjutab ERR.

«Eestis praegu seda peaaegu polegi ja seda küll tahame, et see areneks,» sõnas Eleringi pressiesindaja Ain Köster, kelle sõnul on üks variant see, et kõrge hinna puhul jäetaks elekter lihtsalt tarbimata. «Teine variant on see, et tööstusettevõtted, kes on elektri juba ette ära ostnud üheks päevaks või pikemalt, saaksid võrgult signaali, et kui te seda ei kasuta, maksab võrk teile hoopis raha peale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles