Euroopa Komisjon trahvis Asust, Philipsit ja teisi tehnoloogiafirmasid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjon
Euroopa Komisjon Foto: YVES HERMAN/REUTERS

Euroopa Komisjon määras Asusele, Denon & Marantzile, Philipsile ja Pioneerile trahvid, sest firmad on aastate jooksul edasimüüjatele seadnud kindlaid hindu oma toodete müügi puhul.

Tootjad pole küll omavahel koostööd teinud, kuid trahvidest anti teada ühe teatega, sest tegu on sama ebaseadusliku tegevusega. Kõik neli süüdlast tunnistasid, et on sekkunud online-edasimüüjate hinnapoliitikasse, et endi toodetel tehislikult kõrgeid hindu hoida, kirjutab portaal Geenius.

Asus jälgis ja reguleeris tehnikatarvete, näiteks sülearvutite ja monitoride hindu Saksamaal ja Prantsusmaal 2011.–2014. aastatel, mõjutades edasimüüjaid hindu liiga kõrgel hoidma või keelates neil alla teatud miinimumhinna müüa.

Kokku peavad firmad maksma järgnevalt: Asus 63,5 miljonit; Denon & Marantz 7,7 miljonit; Philips 29,8 miljonit; Pioneer 10,1 miljonit eurot.

Euroopa Komisjoni teate andmeil saavad inimesed, kes on eelnimetatud hinnamanipulatsiooni tõttu petta saanud, pöörduda kohtu poole ja nõuda kahjutasusid.

Loe edasi portaalist Geenius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles