Tiit Vähi sadam kolmekordistas kasumi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vähi Sillamäe sadamas.
Tiit Vähi Sillamäe sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Endise peaministri Tiit Vähi osalusega Sillamäe Sadam ASile oli möödunud aasta edukas, firma suutis kasumit kolm ja pool korda kasvatada.

Euroopa Liidu kõige idapoolsema süvasadama käive kasvas mullu 22,3 miljoni euroni ja kasumi 8,1 miljoni euroni, selgub firma majandusaasta aruandest.

Kuigi Sillamäe Sadama juhi, Tiit Vähi onupoja Margus Vähi sõnul liikus mullu Eesti raudteedel kaupa vähem, suutsid nemad siiski kaubamahte kasvatada.

Aruandest selgub, et enim tõusid Sillamäe Sadama tulid tänu sadamatasudele. Sel aastal plaanib firma veelgi kaubamahtusid suurendada.

Sillamäe Sadam on landlord-tüüpi sadam, mille majandus- ning ehitustegevus sai alguse 2003. aasta lõpul. Ettevõtte põhitegevusteks on laeva- ja rongiliikluse korraldamine ning sadama-, raudtee ja muude infrastruktuuriteenuste pakkumine terminalioperaatoritele.

Sillamäe Sadama nõukogu esimehele Tiit Vähile kuulub ettevõttes läbi Silmet Grupi 21 protsenti sadama aktsiatest. Ülejäänud ettevõttest kuulub Optial Holdingule ja Famer Holdingule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles