Efteni kinnisvarafondi kasum vähenes üle 20 protsendi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Viljar Arakas.
Pildil Viljar Arakas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eften Real Estate Fund III AS-i esimese poolaasta müügitulu kasvas aastaga 16 protsenti 4,1 miljoni euroni, aga puhaskasum langes 21,9 protsenti 3,1 miljonile eurole.

Väiksem puhaskasum on tingitud madalamast kinnisvarainvesteeringute ümberhindluse kasumist, mis selle aasta esimesel poolaastal oli 962 000 eurot, eelmisel aastal aga 2,3 miljonit eurot, teatas ettevõte börsile.

Eften Real Estate Fund III AS-i 2018. aasta I poolaasta olulisimateks sündmusteks oli Evolution büroohoone soetus Vilniuses, DSV Riia logistikakeskuse valmimine ning Tallinnas Tähesaju Ärilinnakus kinnistu soetamine Hortese aianduskeskuse ehitamiseks, ütles ettevõtte juhatuse esimees Viljar Arakas.

"Vahearuande avalikustamise hetkeks on fondile aianduskeskuse ehitamiseks väljastatud ehitusluba ning peetakse läbirääkimisi ehituslepingu ning üürilepingu allkirjastamiseks. Ehitusega plaanime alustada augustis 2018 aastal. Laagri Selveri arendusprojekti saame pärast maikuus lõpetatud lisaparkla asfalteerimistöid lugeda lõppenuks," märkis Arakas.

"Lisaks täideti 2018. aasta I kvartalis ajutiselt vakantsed pinnad Vilniuses Ulonu ärihoones. Tavapärase majandustegevuse osas vastasid 2018, aasta II kvartal ja I poolaastajuhtkonna ootustele," ütles Arakas.

Esimese poolaastaga kogunes Eften Real Estate Fund III AS 2018. aasta dividendi arvestuses potentsiaalseks dividendi väljamakseks 1,2 miljonit eurot, mis on 37 eurosenti ühe aktsia kohta. Fondi dividendipoliitika näeb ette dividendi väljamakset 80 protsendi ulatuses fondi iga-aastasest rahavoost. Vajadusel kooskõlastatakse see fondi võlausaldajatega. Fondi kasumi jaotamise otsustab fondi üldkoosolek ja dividendide väljamakse 2018. aasta kasumilt toimuks 2019. aasta kevadise aktsionäride üldkoosoleku järel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles