Pensionifondid on liiga konservatiivsed (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pensionifondide juht Andres Viisemann. Fondijuhtide, iseäranis LHV konservatiivsus on põhjustanud anomaalia, mille tõttu pikaajaline tootlus eriti pensionifondi strateegiast ei sõltu.
LHV pensionifondide juht Andres Viisemann. Fondijuhtide, iseäranis LHV konservatiivsus on põhjustanud anomaalia, mille tõttu pikaajaline tootlus eriti pensionifondi strateegiast ei sõltu. Foto: Liis Treimann

Teise samba progressiivse ja agressiivse strateegiaga pensionifondid on hoidnud suurt osa varast hoiustena või lühiajalistes võlakirjades, mistõttu on nende tootlus liiga väike.

Teise samba pensionifonde liigitatakse portfellide riskiastmete järgi neljaks. Konservatiivsed pensionifondid võivad investeerida ainult võlakirjadesse ja võlakirjafondidesse, tasakaalustatud fondides võib aktsiate ja aktsiafondide osakaal olla kuni 25 protsenti, progressiivsetes fondides kuni 50 protsenti ning agressiivsetes fondides kuni 75 protsenti.

Paraku on mitmetes progressiivse ja agressiivse strateegiaga fondides aktsiate ning aktsiafondide osakaal märkimisväärselt alla lubatu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles