Kohtla-Järve nõuab itaallaste surnud firmalt 30 000 eurost võlga

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaidlus itaallastega tekkis Kohtla-Järves asunud tondilossi lammutamise pärast. Pilt on illustratiivne.
Vaidlus itaallastega tekkis Kohtla-Järves asunud tondilossi lammutamise pärast. Pilt on illustratiivne. Foto: Maria Kilk

Kohtla-Järve linnavalitsus nõuab sisse vana võlga itaallaste ettevõttelt, mis kunagi ostis linna kõige kurikuulsama tondilossi ja jättis selle hooletusse. 

OÜ Dominabalt, mille taga on Itaalia päritolu kinnisvaraarendajad, omandas Kalevi 33 asuva ühiselamu 2004. aastal linnalt, lubades sinna rajada uhked korterid, büroo- ja äripinnad ning restorani, kirjutab Põhjarannik.

Hiljem hakkasid itaallased kohtumistel linnajuhtidega kurtma, et kinnisvara hind Kohtla-Järvel ei luba neil ehitama hakata, sest algselt kavandatud hoonel puudub ikkagi perspektiiv ning maja tuleks lammutada. Seda Dominabalt siiski tegema ei asunud.

Pärast korduvaid hoiatusi ja 30 000 eurose sunniraha määramist, millel polnud mingisuguseid tulemusi, otsustas linn aja jooksul lagunenud tondilossi sundvõõrandada ning tegi selle möödunud aastal maatasa, kulutades selleks 120 000 eurot linna maksumaksja ja 60 000 eurot KredExilt saadud raha − kokku 180 000 eurot. 

Eelmisel nädalal saatis Kohtla-Järve abilinnapea Deniss Veršinin firmale Dominabalt kirja, kus teatab, et ettevõttel on linna ees tasumata võlg 30 000 eurot maksmata sunnirahast, kuna nad on rikkunud linna suhtes rahalisi kohustusi.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles