Ryanair koondab streikide tõttu Iirimaal 300 töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi juht Michael O'Leary.
Ryanairi juht Michael O'Leary. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX //MALM

Iiri odavlennufirma Ryanair teatas kolmapäeval, et plaanib Dublinis koondada 300 töötajat ja tõi põhjusena välja hiljutised pilootide streigid.

Ryanairi teatel anti enam kui 100 piloodile ja 200 salongitöötajale 90 päevane koondamisteade, kuivõrd talvehooajaks plaanitakse Dublini lennuparki vähendada 6 võrra 24 lennukile.

Sel nädalal uute streikidega silmitsi olev lennufirma märkis, et viimasel ajal on osaliselt Iiri pilootide streikide tõttu vähenenud lendude broneerimine ning, et streigid mõjutavad negatiivselt tarbijate usaldust Ryanairi vastu.

Samal ajal teatati ka, et suurendatakse ettevõtte tšarterlendudega tegeleva Poola tütarfirma Ryanair Suni lennuparki ning koondamist ootavatele Dublini töötajatele pakutakse võimalust minna tööle Ryanair Suni.

«Meid kurvastab Dublini lennupargi vähendamine 2018. aasta talvehoojal, kuid juhatus otsustas anda enam lennukeid turgudele, kus toimub tugevam kasv, näiteks Poola,» teatas Ryanairi ärijuht Peter Bellew.

«Selle tulemusena vähendatakse lennuparki ja töötajate arvu neis riikides, kus äri on nõrgenenud või kus broneeringud on Iiri pilootide streikide tõttu vähenenud,» lisas ta.

Ryanairi Iiri piloodid korraldasid teisipäeval 24 tunnise streigi, mis viis 16 lennu tühistamiseni ja mõjutas 2500 reisijat. Kolmapäeval ja neljapäeval lähevad streigile Ryanairi Hispaania, Portugali, Belgia ja Itaalia salongitöötajad, mis tähendab 600 lennu tühistamist ja mõjutab 100 000 reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles