Ivanka Trump paneb omanimelise moebrändi kinni

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivanka Trumpi pood New Yorgis
Ivanka Trumpi pood New Yorgis Foto: Mike Segar / Reuters/Scanpix

USA president Donald Trumpi tütar Ivanka paneb omanimelise moebrändi kinni ja kavatseb pikemaks ajaks keskenduda Washingtoni poliitikale.

Ametlikult eemaldus Ivanka Trump oma ärist juba enam kui aasta tagasi ning omab presidendi administratsioonis ebamääraste kohustustega ametikohta, mille nimetus on Valge Maja vanemnõunik.

Ivanka Trump asutas omanimelise moerõivaste brändi praegusel kujul 2014. aastal ning müük oli väga edukas presidendivalimiste aastal ehk 2016. aastal. Seejärel sattus ettevõte Ivanka isa poliitika tõttu kriitikatule alla. Üks Trumpi- vastane organisatsioon kutsus üles Trumpi brändi tooteid boikoteerima. Mitmed jaeketid, näiteks Nordstom ja Hudson’s Bay lõpetasid toodete müügi, tuues ettekäändeks, et nende müük ei läinud hästi.

2017. aasta kevadel ettevõtte juhtimise üle võtnud Abigail Klem ütles eile töötajatele, et ettevõte pannakse kinni, kirjutab The Wall Street Journal. Ivanka Trump saatis töötajatele e-kirja eile pärastlõunal.

Ta ütles, et on mõelnud selle sammu üle mitu kuud, sest on häiritud piirangutest, millesse ettevõte on huvide konflikti vältimiseks sattunud. Ivanka Trumpi sõnul pole ta ka kindel, kas pärast Washingtonist lahkumist jaeärisse naaseb.

«Pärast 17 kuud Washingtonis, ma ei tea, millal ja kas üldse naasen ärisse, aga ma tean, et lähitulevikus keskendun tööle, mida ma siin Washingtonis teen,» ütles Ivanka Trump.

Ivanka Trumpi brändi nime all müüakse keskmise hinnaklassiga rõivaid, kingi, käekotte ja ehteid. Näiteks roosad käekotid maksavad 200 dollarit ja mustad kingad 100 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles