Brüssel trahvis 111 miljoni euroga nelja elektroonikafirmat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asuse uued laptopid tehnoloogiamessil Taipeis tänavu juunis.
Asuse uued laptopid tehnoloogiamessil Taipeis tänavu juunis. Foto: Chiang Ying-ying / AP

Euroopa Komisjon trahvis teisipäeval kokku 111 miljoni euroga elektroonikaseadmete tootjaid Asus, Denon & Marantz, Philips ja Pioneer kuna need kehtestasid internetipoodidele fikseeritud või minimaalse jaemüügi hinna.

Komisjon märkis, et selline hinna fikseerimine on vastuolus Euroopa Liidu konkurentsieeskirjadega ning takistas jaemüüjatel ise määrata olmeelektroonika hindasid. Eelkõige puudutas rikkumine odavate hindadega veebipoode, mille puhul leiti, et ettevõtted olid neid ähvardanud tarnete lõpetamisega, juhul kui seadmete eest ei küsita kindlat hinda.

"Veebiturg kasvab jõudsalt ja selle aastane väärtus küündib Euroopas üle 500 miljardi euro. Enam kui pooled eurooplased ostlevad nüüd veebis. Nende nelja ettevõtte tegevuse tulemusena olid miljonid Euroopa tarbijad silmitsi kõrgemate köögimasinate, föönide, sülearvutite, kõrvaklappide ja paljude muude toodete hindadega," sõnas Komisjoni konkurentsivolinik Margrethe Vestager.

Kuivõrd kõik neli ettevõtet tegid uurimisel Komisjoniga koostööd, pakuti neile trahvisumma määramisel leevendust. Asust trahviti 63,5 miljoni euroga, Denon & Marantzi 7,7 miljoni euroga, Philipsit 29,8 miljoni euroga ning Pioneeri 10,2 miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles