Palo jääb ministrikoha hüvitisest ilma (3)

Kadi Raal
, Päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo.
Urve Palo. Foto: Liis Treimann

Ettevõtlus- ja kommunikatsiooniministri ameti maha pannud Urve Palo praeguselt kohalt lahkudes ametihüvitist ei saa, küll ootab teda kompensatsioon riigikogu mandaadi lõppedes. 

Kuue kuupalga suurune hüvitis makstakse neile ministritele, kes lahkuvad ametist valitsuse tagasiastumise, umbusaldusavalduse tõttu või peaministri ettepanekul, sätestab vabariigi valitsuse seadus. 

Kuna Urve Palo ütles eile, et jääb mandaadi lõpuni tööle riigikokku, pole tal seadusest tulenevatest piirangutest õigust ministrikohalt lahkudes hüvitist saada. 

Nimelt ei ole õigust hüvitisele neil ministritel, kes pärast ametist lahkumist jätkavad tööd kas valitsuse liikmena või riigikogus või kelle kohta on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus.

Ent riigikogu liikme mandaadi lõppemise järel on Palol riigikogu liikme staatuse seadusest tulenevalt õigus hüvitisele. 

Kuna mandaadi lõppedes on Palo riigikogu liige olnud rohkem kui aasta aega (perioodidel, mil ta ei olnud minister päris koosseisu alguses 15.09.2015 kuni 22.11.2016 ning nüüd uuesti kevadeni), makstakse talle hüvitisena kuue kuu palk ehk 20 888 eurot ja 40 senti. 

Riigikogu palgaandmed

  • Riigikogu liige – 3481,40 eurot kuus
  • Riigikogu komisjoni aseesimees ja fraktsiooni aseesimees – 4017 eurot kuus
  • Riigikogu aseesimees, komisjoni esimees ja fraktsiooni esimees – 4552,60 eurot kuus
  • Riigikogu esimees – 5356 eurot kuus

Allikas: riigikogu kantselei

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles