Korruptsiooniskandaali tõttu TLTst lahkunud Tamm ei välista transpordisektoris jätkamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enno Tamm.
Enno Tamm. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES /

Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) juhi kohalt korruptsiooniskandaali tõttu tagasi astunud Enno Tamme volitused lõppevad 31. juulil, pärast mida ei välista kuus aastat TLTd juhtinud Tamm transpordisektoris töötamist.

«Vastavalt Tallinna Linnatranspordi ASi nõukogu otsusele rahuldati minu tagasiastumispalve tingimuslikult sellest hetkest, kui uus juhatuse esimees on leitud. 23. juulil ehk siis eile kinnitas nõukogu konkursi komisjoni ettepaneku, kes oli välja valinud Deniss Boroditši. Deniss Boroditši volitused algavad 1. augustist ehk järgmise nädala kolmapäevast, ja seega minu volitused lõppevad 31. juuli tööpäeva lõpu seisuga,» ütles Enno Tamm BNSile.

Tamme sõnul on talle tehtud mitu tööpakkumist ning augusti lõpuks saab ilmselt avalikkus sellest teada. «Transpordi valdkonnast on praeguse seisuga kolm pakkumist, nii palju võin öelda,» ütles ta.

TLT nõukogu kinnitas ettevõtte uueks juhiks Deniss Boroditši, kes asub ametisse alates augustist. Ühtlasi otsib firma ka tehnikadirektorit, mille kohale asumiseks on ettepanek tehtud ühele TLT juhi valimise konkursil lõppvooru jõudnud kandidaadile.

TLT-d 2012. aastast juhtinud Enno Tamm esitas aprillis ettevõtte nõukogule tagamisastumispalve, kui keskkriminaalpolitsei pidas kinni TLT juhatuse liikme Alar Urmi, bussiliiklusteenistuse direktori Andres Herkeli, bussiremonditöökodade juhi Hannes Erbseni ning bussiremonditöökodade asejuhi Jaanus Vingi.

Lisaks peeti kinni veel kolm inimest, kes on seotud kaupade ja teenuste tarnimisega TLT-le.

Kriminaaluurimine käivitati mullu suvel seoses kasutatud busside ostmise hangetega alates 2012. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles