Coini-maania neelab eestlasi (5)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krüptokuninganna nime kandval Facebooki lehel on kümneid tuhandeid fänne, kes bulgaarlanna Ruja Ignatova postitusi jagavad. Naine on avlikkuse eest tagasi tõmmanud, kuid lubab peatset tagasitulekut.
Krüptokuninganna nime kandval Facebooki lehel on kümneid tuhandeid fänne, kes bulgaarlanna Ruja Ignatova postitusi jagavad. Naine on avlikkuse eest tagasi tõmmanud, kuid lubab peatset tagasitulekut. Foto: Facebook.com/Cryptoqueen

Sadade, kui mitte isegi tuhandete eestimaalaste südamed võitnud OneCoini peavad kõrvaltvaatajad püramiidskeemiks, kui mitte isegi pettuseks.

Urve (perekonnanimi toimetusele teada – H. M.) on pensionär. Peale muu tegutseb ta ka kohalikus külaseltsis, oodates kannatamatult 8. oktoobrit. Siis avalikustatakse suletult juba neli aastat oma elu elanud krüptoraha OneCoin, mida peetakse püramiidskeemiks.

Sel oktoobrikuu päeval peaks selguma, kas Urve saab rikkaks. Paari aasta jooksul on ta OneCoin’i süsteemi pannud ligi 15 000 eurot, mille eest on ta ostnud hariduspakette ja saanud selle eest kümneid tuhandeid coin’e.

Süsteemis näidatakse ühe mündi väärtuseks 20 eurot ja kui see Urve müntidega korrutada, peaks proua olema miljonär. Kuid seda ta pole.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles