Eesti liisinguturu poolaasta uusmüügi maht kasvas 5,6 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja ja liisinguühingute liidu juht Reet Hääl.
Ettevõtja ja liisinguühingute liidu juht Reet Hääl. Foto: Toomas Huik

Eesti liisinguturu 2018. aasta esimese poolaasta uusmüügi maht kasvas 2017. aasta kuue kuuga võrreldes 5,6 protsenti 663 miljonit euroni.

Enim ehk 140 protsenti kasvas eelmisel poolaastal meditsiinitehnika finantseerimine, millele järgnes 14-protsendilise kasvuga põllumajandustehnika finantseerimine. Sõidukite ning veokite finantseerimine kasvas vastavalt 10,4 protsenti ning 8,7 protsenti, teatas Eesti Liisinguühingute Liidu juht Reet Hääl.

Liisinguturu portfelli jääk oli 2,7 miljardit eurot, mis on 9,8 protsenti enam, kui eelmise aasta esimesel poolaastal. Liidu teatel on selle liikmete krediidiportfelli kvaliteet märkimisväärselt hea. Üle 60 päeva tähtajaks tasumata liisingumaksete arv portfellis on pisut kasvanud ning on hetkel 1,1 protsenti.

Faktooring on jätkuvalt populaarne käibekapitali instrument korporatiivklientide hulgas. Turu koond faktooringportfell jõudis 436 miljoni euroni ja kasvas eelmise aastaga võrreldes aastaga 28 protsenti. Faktooringu käive oli 702 miljonit eurot, mis on 24 protsenti enam, kui eelmise aasta samal perioodil.

Eesti Liisingühingute Liidul on üheksa liiget. Liisinguturu kogumahust katavad liikmed hinnanguliselt 98 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles