Karilaid kaalub Danske Banki rahapesu uurimist riigikogus (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Bank.
Danske Bank. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu õiguskomisjoni esimehe Jaanus Karilaiu hinnangul tuleb kaaluda, kas riigikogu peaks mingil moel uurima Venemaalt Danske Banki kaudu läbi Eesti toimunud rahapesu.

«Küsimus on, et kuidas sai see toimuda, millega tegeleb meil finantsinspektsioon, millised kuritegelikud ühendused meil tegutsevad ja kui sügavale on nad oma kombitsad ajanud. Ja veel küsimus, et kes selle eest vastutab,» rääkis Karilaid esmaspäeval ERRi uudisteportaalile.

Ta nentis, et valikuks on, kas õiguskomisjon ja riigikogu tahavad saada vastuseid või pigistavad toimunu ees silmad kinni.

Karilaid lubas, et esitab Danske Banki rahapesujuhtumi 31. juulil toimuva õiguskomisjoni erakorralise istungi päevakorda. Ta ei osanud öelda, kas tuleks moodustada erikomisjon või arutada rahapesu riigikogus riiklikult tähtsa küsimusena.

Danske Eesti filiaali kaudu võidi pesta 7 miljardit eurot. Möödunud aasta septembris teatas Danske Bank, et on laiendanud oma Eesti filiaali klientide ja ülekannete uurimist aastatele 2007 kuni 2015. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles