Eesti elektriautode tootja müüs esimesed sõidukid (25)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja Nobe Carsi esimene mudel.
Selline näeb välja Nobe Carsi esimene mudel. Foto: Nobe Cars

Eesti autotootja Nobe Cars alustas möödunud nädalal esimese saja kolmerattalise elektriauto Nobe 100 eelmüügiga.

Esimene auto läks mobiilimängu Angry Birds loojale ja ärimehele Peter Vesterbackale, kes töötab ühtlasi Nobe brändijuhina. Selgituseks olgu öeldud, et kliendid peaksid autod kätte saama alles 2020. aasta keskpaigas. Praegu on elektriautost valmis vaid näidis.   

Nobe asutaja Roman Muljar avaldas lootust, et Nobe autoga on Eestil esimest korda ajaloos võimalik autotootjate juurde uks hoogsalt lahti lükata, et seal oma koht sisse võtta.

Tema sõnul oli Nobe autode loomisel idee luua midagi uudset, kuid samas aegumatut. «Nobe on selline auto, mida kõik tahaksid proovida juba selle stiilse ja omanäolise välimuse tõttu. Seejuures on tegemist keskkonnasõbraliku ja jõulise elektriautoga, mis püüab pilku ja annab meeldejääva sõidukogemuse.»

Nobe auto mahutab korraga kolm reisijat ning ruumi jääb veel üle ka pagasi jaoks. Põhiaku ja mobiilne aku võimaldavad kombineerituna sõita ühe laadimisega maksimaalselt 270 kilomeetrit ja sõiduki tippkiirus on 110 kilomeetrit tunnis. Eelmüügis olevad elektrilised Nobe erimudelid on valikus kolmes erinevas värvitoonis: sinine, punane ja must. 

Selle suve ja eesootava sügise jooksul on plaanis sõidukeid tutvustada mitme pop-up-väljapaneku kaudu üle Euroopa. Ühtlasi kogub ettevõte veel augusti lõpuni investeeringuid ühisrahastusplatvormi FundedByMe kaudu. Esimesed erimudelite hulka kuuluvad sõidukid valmivad 2020. aasta keskpaigaks. 

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles