Steve Jobsi salaprojekt – Apple’i ülikool

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Apple on juba aastast 2008 valmistunud selleks, kui ettevõtte üks rajaja ja pikaajaline juht Steve Jobs peaks ühel hetkel ettevõtte juhtimisest taanduma, kirjutab Talouselämä.

Nimelt on tehnoloogiafirma valmistunud selleks, et hakata nn Apple’i siseses kõrgkoolis koolitama uusi juhte tuleviku tarbeks.

Apple University eesmärgiks on kaitsta ja säilitada kõike seda, mis on tehnoloogiaettevõttes ainulaadset ning anda seda edasi tulevastele põlvedele.

Koolitusprogrammi mudelit on võrreldud MBA-kraadi omandamisega.

Apple’i kõrgkooli projekti on seni hoitud saladuses ja kindlat info selle kohta on ilmunud vähe. Samas hakkas Jobs Apple University projekti mõtteid mõlgutama viie aasta eest. Tõsisemalt asus ta tegelema sellega aastal 2008, mil ta jäi teistkordselt haiguspuhkusele.

Siis palkas Apple Yale'i ülikooli ärijuhtimise valdkonna dekaani Jobsi mõtete ja strateegiate ülestähendamiseks selle päeva tarbeks, mil Jobs ise neid edasi anda ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles