USA suurpanga mudel kutsub üles aktsiaid ostma

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citi paanika-eufooria mudel.
Citi paanika-eufooria mudel. Foto: Finantsvaade.ee/Citi.

USA suurpanga Citi analüütikute poolt koostatud kvantitatiivne paanika-eufooria mudel väidab, et aktsiad on odavad ja on saabunud õige aeg 6-12-kuulist investeerimishorisonti silmas pidades aktsiad soetada, kirjutab Finantsvaade.ee.

Mudeli kohaselt on tõenäosus ligi 90 protsenti, et aktsiaturud on kuue kuu möödudes tänastest tasemetest kõrgemal.

Lisaks prognoosib mudel 97 protsendise tõenäosusega kahekohalise numbrini ulatuvaid (10-15 protsenti) aktsiaturgude tootlusi järgneva 12 kuu perspektiivis.

Järjest mustemate globaalsete majanduskasvuprognooside ja aeg-ajalt intensiivistuva võlakriisi tingimustes on muidugi mõneti keeruline aktsiaturgude osas nõnda positiivset vaadet võtta, kuid nagu graafikult näha, on mudel enamasti õigeid signaale andnud.

Iseasi on muidugi selle signaali kestus – Finantsvaade.ee hinnangul jääb pikaajalisele investorile aken aktsiaturgudele soodsatel tasemetel sisenemiseks avatuks veel mõneks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles