Toidukauplused said ajaloo suurima kasumi (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Grossile kuuluv poekett avas mullu mitu uut kauplust ning ostis Narvas kolm kinnistut, et seal tänavu septembris pood avada.
Oleg Grossile kuuluv poekett avas mullu mitu uut kauplust ning ostis Narvas kolm kinnistut, et seal tänavu septembris pood avada. Foto: Marianne Loorents

Kuigi Eesti toidukauplused kurdavad tohutu konkurentsi, meeletute allahindluste, piirikaubanduse ja palgasurve üle, oli möödunud aasta neile rekordiliselt edukas.

Statistika järgi kasvas möödunud aastal Eesti jaekaubanduse sektor 3,5 protsenti. Suurte kettide kasv oli aga märksa vingem. Eesti jaekaubanduse konkurentsitult suurim tegija oli möödunud aastal Coop Eesti, mille enam kui 350 kaupluse käive ületas 550 miljoni piiri. Samuti teenisid nad kõige priskema kasumi.

Suurim tõusja oli aga Grossi Toidukaupade keti omanikfirma OG Elektra. Kuigi absoluutarvudes on Oleg Grossile kuuluv ettevõte Eesti jaekettide hulgas väikevend, suutsid selle keti poed tänu efektiivsele majandamisele suurendada müügitulu pea viiendiku võrra ja teenida enam kui kaheksa miljoni eurose kasumi. Ettevõte avas mullu mitu uut kauplust ning ostis Narvas kolm kinnistut, et seal tänavu septembris pood avada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles