Enne Elcoteqi on Soomes pankrotistunud viis börsifirmat

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kauppalehti kirjutab, et Elcoteqi pankrot on Soome mõõtkava silmas pidades suur juhtum, kuna riigis on tulnud börsifirmade krahhe ette harva.

Helsingi börsi suhtekorraldusjuht Maarit Bysted tegi kokkuvõtte viimase kolmekümne aasta kohta ning selgub, et Elcoteq on järjekorras kuues börsil noteeritud ettevõte, mis on taotlenud pankrotti.

Viimati nähti Soomes börsifirma pankrotti umbes paari aasta eest, kui 2009. aasta suvel lõpetas tegevuse turundusettevõte Evia.

2008. aastal esitas pankrotiavalduse aga kartongitootja Stromsdal ning 2002. aastal pankrotistus mobiilitehnoloogia ettevõte Reach U Holding.

Neile eelnenud pankrotid pärinevad aga Soome viimase suurema kriisi ehk lama perioodist. 1992. aastal läks pankrotti Nobiscumi nimeline investeerimisettevõte ja 1990. aastal lõpetas tegevuse arendusettevõte Mancon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles