Briti lennundusmessil sõlmiti hiiglaslike summade eest lepinguid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Messil osalenud Airbus on lennukite valmistamisega tegelev ettevõte, kes sõlmis koos suure osa lepingutest.
Messil osalenud Airbus on lennukite valmistamisega tegelev ettevõte, kes sõlmis koos suure osa lepingutest. Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Suurbritannias peetud Farnborough´ lennundusmessil sõlmiti sel nädalal märgina «usaldusest globaalse kaubanduse» vastu lepinguid 192 miljardi USA dollari väärtuses - summa, mis on eelmise messiga võrreldes poole suurem, teatasid korraldajad laupäeval.

Iga kahe aasta tagant korraldatav mess registreeris üle 1400 reisilennukitellimuse hinnangulise maksumusega 154 miljardit dollarit. Lisaks sellele allkirjastati 1432 lepingut lennukimootorite ostmiseks 21,96 miljardi dollari eest.

Messil sõlmitud lepingute väärtus suurenes kahe aastaga 67,5 miljardi dollari võrra.

Suure osa lepingutest sõlmisid rivaalitsevad lennukitootjad Boeing ja Airbus.

USA lennundushiid teatas neljapäevase seisuga 676 tellimusest maksumusega 92 miljardi dollarit, tema Euroopa konkurent 431 tellimusest 70 miljardi eest.

«Sel nädalal teatavaks tehtud suurtehingud näitavad lennuki- ja kosmosetööstuse enesekindlust ning Farnborough´ rolli majandusbaromeetrina,» ütles lennundusmessi tegevjuht Gareth Rodgers.

Farnborough teatas avalduses, et messil osales tänavu üle 100 riigi ning Hiina oli kohal rekordilise delegatsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles