Saksamaa tühistas majandussanktsioonid Türgile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel. Foto: POOL NEW / REUTERS

Saksamaa tühistas majandussanktsioonid Türgile ja leevendas reisihoiatust riigi külastajatele, teatas Berliin laupäeval pärast seda, kui Ankara tühistas kaks aastat kehtinud eriolukorra.

Saksa majandusministeerium teatas, et 1,5 miljardi euro suurust Türgi-suunaliste eksporditagatiste limiiti tänavu ei pikendata.

Saksa valitsus kehtestas meetme 2017. aasta juulis Ankara survestamiseks pärast Saksa inimõiguslase ja teiste aktivistide, muuhulgas inimõigusorganisatsiooni Amnesty International Türgi juhi, kinnipidamist.

Opositsiooniparteid on heitnud Saksa valitsusele ette seda, et 1,5 miljardi euro suurune ekspordipiirang on liiga pehme meede, arvestades seda, et Türgi-suunalise ekspordi tagatiste maht kasvas 2016. aasta 1,1 miljardilt eurolt järgneval aastal 1,46 miljardile eurole.

Saksa välisministeerium tühistas ka seni oma veebilehel rippunud hoiatuse selle kohta, et Saksa kodanikke ähvardab Türgit külastades kõrge vahistamisrisk.

Türgis lõppes neljapäeval 2016. aasta juulis riigipöörde järel kehtestatud eriolukord. Eriolukorra ajal viisid võimud läbi riigi lähiajaloo ulatuslikuma puhastustöö riigiaparaadis.

Türgi opositsioon aga on süüdistanud valitsust kahe eriolukorra karmima aspekti põlistamises.

Reedel teatasid Türgi ja Holland täiemahuliste diplomaatiliste suhete taastamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles