AMG konstrueerib juba uut superautot

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SLS AMG.
SLS AMG. Foto: Autonet.ee

AMG arendusjuht Christoph Jung teatas uue superauto loomisest:  firma mudeliseerias senisest SLS AMGst aste allapoole positsioneeritavast mudelist oodatakse konkurenti Porsche 911 seeriale ning tulevasele Jaguar C-X16le.

Jung märkis intervjuus AutoExpressile, et enne SLS AMGd oli turul nišš, kuhu uus mudel ideaalselt sobiks, vahendab autonet.ee. AMG jaoks oleks see uueks turusegmendiks, mistõttu uuritakse põhjalikult, millistele tingimustele uus auto vastama peaks.

Jungi arvates tuleb AMGl tõsiselt tegeleda ka oma brändi arendamisega. Näitena toob ta Porsche 911 edu ostjate seas. Sellised tulemused ei tule lihtsalt vaid on aastatepikkuse ränga töö vili. SLS AMGga saadud kogemus lubab Porschele konkurendiks hakata, sest igaüks mõistab, et AMG suudab superautosid toota.

Uue sõiduki arendamisel ollakse algstaadiumis, kuid üht-teist on juba selgunud. Näiteks ütles Jung, et selline auto saab olla vaid kahekohaline, V8 mootor hakkab asuma ees. Ilmselt kasutatakse kahe turboga 5,5liitrist bensiinimootorit, mis arendaks orienteeruvalt 500 hobujõudu. Paigalt nelja sekundiga sajani kiirendava masina tippkiirus jääks 300 km/h piirimaile.

AMG uue mudeli hinnaks prognoosib Jung ümmarguselt 80 000 eurot. Valmida võiks see aastal 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles