Eesti arengut takistab ennekõike oskustööjõu puudus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti majanduse kosumist õunast kõrvitsaks pärsib kvalifitseeritud tööjõu puudus
Eesti majanduse kosumist õunast kõrvitsaks pärsib kvalifitseeritud tööjõu puudus Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Euroopa Liidus peeti arengut enam takistavaks teguriks eelarvedefitsiiti, siis Eesti puhul on selleks oskustööjõu puudus.

Ekspertide septembrikuu hinnangutest nähtub, et majandusprobleemide raskusaste on aastaga arvestatavalt langenud, seisab Eesti konjunktuuriinstituudi III kvartali ülevaates.

Olukord on ekspertide hinnangul varasemast helgem näiteks riigi majanduspoliitika, nõudluse, tööpuuduse ja rahvusvahelise konkurentsivõime osas. Varasemast negatiivsemat mõju avaldab aga kõrge inflatsioon ning vajaliku tööjõu puudus.

Seda, et firma kasvu takistab ennekõike vajalike inimeste puudus, tõdes ka 12 protsenti tööstusettevõtetest. 45 protsendi tööstusettevõte hinnangul takistab nende mahtude suurendamist peamiselt kasin nõudlus, 9 protsenti arvas, et takistuseks on seadmete ja materjalide puudus.

Euroopa Liidu tasandil peetakse arengut takistavateks teguriteks peamiselt inflatsiooni, valitsuspoliitika ebatäiuslikkust ja rahvusvahelise konkurentsivõime vähesust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles