Apple’i kaasasutaja: Jobsil oli võime õigeid asju ära tabada

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i kaasasutaja Steve Wozniak.
Apple'i kaasasutaja Steve Wozniak. Foto: SCANPIX.

Apple’i kaasasutaja Steve Wozniak märkis Steve Jobsi meenutades, et viimasel oli suurepärane võime n-ö õigeid ja edukaks osutuvaid asju ära tabada

Wozniak märkis, et just terve mõistus oli see, mis Jobsi iseloomustas – ta suutis hästi tabada ära selle,  millised asjad ja omadused on toodete juures olulised ning millised mitte. Samuti oli Jobsil hea nina selle peale, millised tooted hakkavad hästi müüma ning millised mitte.

Wozniaki sõnul tabas Jobs hästi ära selle, millal peaks maailmale tutvustama mõnda uut tehnoloogiat ja olla sellega maailmas teerajaja, kuid ka selle, millal oleks mõistlikum turul jääda järgija rolli.

Samuti iseloomustas Wozniak Jobsi kui juhti, kelle jaoks olid just detailid äärmiselt tähtsad. Ta meenutas, et kui kunagi konkureerisid paljud elektroonikatootjad Sonyga, oli viimane oma konkurentidest alati veidike parem.

«See oli lihtsalt märgatav ja tuntav, kuid sõnadesse ei saanud seda panna. Sellised kukkusid ka Apple’i tooted välja,» märkis Wozniak.

Samas tunnistas Apple’i kaasasutaja, et ettevõtte algusperioodil pelgas Jobs veidike ka konkurentsi, mistõttu oli tema jaoks äärmiselt oluline, et Apple suudaks uute toodete või tehnoloogiatega välja tulla enne võistlejaid.

Wozniaki sõnul polnud Jobs see, kes tegelenuks tunde ja päevi mõne arvutikoodi valmis kirjutamisega. Samas oli tal suurepärane võime saada aru sellest, kuidas asjad töötavad ning millised on n-ö õiged ja valed edulood. Wozniaki hinnangul oli Jobsi kõige tugevam just turunduse valdkonnas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles