Kaob erisoodustusmaks majutuskuludelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell
Hotell Foto: SCANPIX

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks maksuseaduste muudatusettepanekud, millega muu hulgas lõpetatakse majutuskulude maksustamine erisoodustusmaksuga. Muudatuse maksimaalne mõju 1,3 miljonit eurot.

Järgmise aasta 1. jaanuarist kaotatakse töö- ja ametialase lähetusega seotud majutuskulu maksuvaba piirmäär.

Rahandusminister Jürgen Ligi selgitas valitsuse pressikonverentsil, et väga paljudes tavapärastes sihtkohtades polnud võimalik vana hinnaga vastuvõetavat majutust saada.

«Mõtlesime, kas nihutada kõrgemale või mitte ja otsustasime siiski loobuda,» ütles Ligi.

Kehtiv piirmäär riigisisese lähetuse korral on 77 ja välislähetuse korral 128 eurot ning piirmäära ületav osa maksustatakse erisoodustusena.

Töö- ja ametilähetuste osas on piirmäär kehtinud muutumatuna alates 2003. aastast ja teenistuslähetuste osas alates 2005. aastast. Eurostati andmetel on aga Euroopa Liidus majutuse hinnad tõusnud võrreldes 2003. aastaga 15 protsenti.

2009. aasta kevadel tegi Eesti Tööandjate Keskliit valitsusele ettepaneku tõsta välislähetuse majutuskulude maksuvaba piirmäär vähemalt 3000 ja päevaraha piirmäär vähemalt 1000 kroonini või siduda selle suurus sihtkohamaa elukallidusega.

Majutuskulude maksuvaba piirmäära kaotamise tõttu võib jääda 2012. aastal laekumata kuni 0,5 miljonit eurot tulumaksu ning 0,8 miljonit eurot sotsiaalmaksu. Seega on muudatuse maksimaalne mõju 1,3 miljonit eurot, seisab valitsuse teates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles