10 huvitavat fakti Apple’i kohta

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i juht Tim Cook.
Apple'i juht Tim Cook. Foto: SCANPIX

Apple’i juht Tim Cook avalikustas eilsel iPhone 4S tutvustamisel huvitavaid fakte maailma ühe tuntuima tehnoloogiaettevõtte kohta, vahendab Talouselämä.

10 fakti Apple’i kohta:

-Läinud nädalal Hiinas Shanghais avatud Apple’i kauplust külastas avanädalavahetusel 100 000 külastajat. Näiteks Apple’i Los Angelese kauplus jõudis sama tähiseni kuue aega peale avamist.

-Apple’i uues Hong Kongi kaupluses müüdi avapäeval rohkem Mac’i arvuteid kui kunagi varem ühegi Apple’i uue kaupluse avapäeval.

-Mac Book Pro ja iMac on USA turul enimmüüdud süle- ja lauaarvuti. Mac-arvutite turuosakaal on eelmise aastaga võrreldes kerkinud 23 protsenti, lauaarvutite osakaal suurenes samal ajal 4 protsenti.

-Mac’i kasutajate hulk maailmas läheneb 60 miljonile.

-Apple iPod hoiab mp3-mängijate turul enda käes 78 protsendi suurust turuosa.

-iPod’e on kokku müüdud üle 300 miljoni.

-Apple’i veebipõhises muusikapoes iTunes on 20 miljonit muusikapala. Teenuse avanedes oli seal umbes miljon muusikapala.

-iPhone’i müük on aastas kasvanud 125 protsenti. Maailma mobiiltelefonide turul hoiab iPhone enda käes 5 protsendist turuosa.

-Neljast USAs müüdud tahvelarvutist kolm on iPadid.

-Apple on kokku müünud üle 250 miljoni seadme, mis on varustatud ettevõtte iOS operatsioonisüsteemiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles