Salmonelloosi nakatunud klient on NOA restorani peale pahane: «Meie vastu pole seni keegi huvi tundnud» (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NOA restoran suleti ajutiselt toidumürgituse tõttu.
NOA restoran suleti ajutiselt toidumürgituse tõttu. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi salmonelloosipuhangu põhjustanud restorani NOA peakokk ja üks omanikke Tõnis Siigur väitis, et toitlustusasutus on kõigi nakatunutega isiklikult ühendust võtnud, ei vasta see tõele, kinnitas üks praegu haiglas viibiv kannatanu.

Tõnis Siigur väitis neljapäeval ETV saates «Ringvaade», et restoran on haigestunutega palju suhelnud. «Me oleme rääkinud kõigi kannatanud inimestega personaalselt, väga palju suhelnud meili teel ja suhtleme veel edasi.»

Samuti ütles Siigur saates, et kolmest hospitaliseeritud haigest on kaks juba kodusel ravil ja üks viibib vist veel haiglas.

Anonüümsust palunud kannatanu, kes mõni päev tagasi NOA restoranis viieliikmelises seltskonnas veiseliha tartari sõi ning sellest salmonelloosi nakatus, rääkis Postimehele, et tal hakkas halb restoranikülastusele järgnenud ööl. «Ma olin kodus, palavik kogu aeg tõusis. Järgmise päeva õhtul kell kuus tellisin kiirabi,» meenutas ta.

Lisaks temale viibib praegu salmonelloosinakkusega haiglas veel kaks samas seltskonnas viibinud inimest. Haigla meedikute sõnul olevat raviasutusse paigutatud ka üks NOA restorani kokk ning veel paarkümmend inimest.

«Väga üllatav oli, et riigitelevisioonis julgeb inimene sõna otseses mõttes niisugust jama ajada,» on haiglaravil viibiv kannatanu peakoka peale pahane. Ta kinnitab, et kui ilmnesid esimesed haigusetunnused, informeerisid nad NOA restoranile saadetud kirjas enda haigestumisest ning andsid ka oma kontaktandmed.

Ent NOA restoran pole nende olukorra suhtes seni mingit huvi üles näidanud. «Senimaani ei ole meiega küll mitte keegi ühendust võtnud ega huvi tundnud,» ütles kannatanu. Ühendust on võetud ainult terviseametist.

Tõnis Siiguriga ei õnnestunud Postimehel reede õhtul ühendust saada, kuid restorani omanikeringi kuuluv Marko Zukker ütles, et ta ei oska kannatanute ignoreerimist kommenteerida. Ta lubas vaid, et «igal juhul võtame absoluutselt kõikidega ühendust».

Zukker lisas samas, et restoran soovib ära oodata nakkuspuhangu laborianalüüsi tulemused, mis peaksid tulema esmaspäeva hommikul. «Kui need asjad on korras, siis me hakkame tegelema kõikide inimestega, kes on vähegi kahju saanud.»

Tõnis Siigur oli varem avaldanud arvamust, et nakkus sai restorani tulla kolmest potentsiaalsest allikast: munadega, veiselihaga või pisikukandjaga ehk inimesega, kes on kuskil teadmata kohas nakatunud. 

Terviseametile saabunud andmetel on Noa restoranist alguse saanud salmonelloosi haiguspuhangu tõttu reedese seisuga arstide poole pöördunud 24 inimest, neist 14 on vajanud haiglaravi.

Juhtunu tõttu on NOA restoran praegu suletud. Omanikud loodavad toitlustusasutuse uksed uuesti avada 23. juuli õhtul.

Laupäeva hommikuks saabus ka vastus Tõnis Siigurilt, mille Postimees avaldab muutmata kujul: 

«Siiralt vabandame, kui oleme jätnud kellelgi e-kirjale tahtmatult vastamata, vaatame kõik päringud veelkord üle ja parandame vea. Kinnitame, et töötame igapäevaselt sellega, et suhelda inimestega, kes on saanud kannatada ja võtame nendega niipea kui võimalik ka ühendust. Kui inimesi, kellele pole vastatud on veel, siis palume pöörduda NOA restorani poole, et saaksime nendega personaalselt suhelda. Paraku pole meil ilmselt kõikide kontakte, seega palume inimestel ka ise meie poole pöörduda noa@noaresto.ee  ja saata oma meiliaadressi või telefoninumbri. Esmaspäeval saame ilmselt bakteri päritolu kohta rohkem teada ja siis saame ka rohkem öelda. Palume veelkord kannatanutelt vabandust ja täname mõistva suhtumise eest.»

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles