Tabasalus avati Skandinaavia suurim laminaatdetailide tehas

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: OÜ Plaat Detail.

Eesti kapitalil põhinev OÜ Plaat Detail avas Tabasalus Põhjamaade suurima laminaatdetaile tootva tehase, mille tootmisvõimsus on 70 000 ruutmeetrit laminaatdetaile kuus ja mille toodangust 90 protsenti läheb Skandinaavia turule.

Plaat Detaili juhatuse liikme Erko Ennoki kinnitusel käib tehases juba aktiivne laminaadist tööpindade, uksemoodulite, aknalaudade ja lamineeritud kilpide valmistamine.

«Oleme juba 15 aastat teinud koostööd maailma suurima laminaaditootja Formicaga, kellel siin piirkonnas teist tootmisbaasi ei olegi. Eesti tehasel on nii Põhjamaade, Balti riikide kui ka Venemaa turu jaoks parim asukoht.»

Seni oli seda regiooni varustav tehas Soomes, kuid Formica juhtkond otsustas selle kevadel sulgeda ja müüa Eestisse. Regiooni võimsaimate automaatliinidega sisustatud tehas annab tööd kümnekonnale inimesele, toorainet on ettevõte seni ostnud peamiselt Eesti ja Soome turult.

Ettevõtte senine tehas Suur-Paala tänaval Tallinnas jätkab samuti tootmist.

Ettevõtte peamine koostööpartner Formica on maailma suurim laminaaditootja, mis Euroopa liidrina toodab 50 miljonit ruutmeetrit laminaati aastas. Formica omanik on Flecher Building, nelja miljardi dollari suuruse käibega ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles