Anne Mere: selgitasime töötajatele, et praegu palka ei tõsta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Mere tsehhis.
Anne Mere tsehhis. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Rakvere lihakombinaadi juhtkond võttis töötajad kokku ja selgitas, et vaatamata mõningasele käibekasvule ja inimeste ootustele pole suurenenud kulutuste tõttu praegu võimalik palka tõsta.

Rakvere lihakombinaadi juhatuse esimees Anne Mere ütles, et mõistab töötajate ootust palgatõusu suhtes, kuid praeguses olukorras pole seda võimalik teha ja inimesed said sellest ka pärast asjaolude selgitamist aru.

Lihatööstuse tootmine on Mere sõnul väga energiamahukas. Näiteks elektri hind on vabaturu tingimustes tõusnud ettevõtte jaoks 30 protsenti ja maagaas kallinenud koguni üle 80 protsendi.

Tänavu loodab Eesti suurim lihatööstus käibes 2008. aasta taseme kätte saada. Kolmas kvartal on traditsiooniliselt olnud väiksema tarbimisega, sest inimestel on raha kulunud laste koolimineku peale ja ka kulutused eluasemele on sellal tõusma hakanud. Detsembris loodetakse aga juba olulist käibekasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles