Tööotsijad vaatavad enim avaliku sektori tööpakkumisi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööotsija.
Tööotsija. Foto: Peeter Langovits.

CV-Online’i poolt koostatud statistikast selgub, et enim tundsid tööotsijad septembris huvi just avaliku sektori tööpakkumiste vastu.

«Suurem huvi avaliku sektori tööpakkumiste vastu on üsnagi huvitav näitaja. CV-Online’i hinnangul ilmestab see tõika, et paljud tööotsijad hindavad töökoha valikul stabiilsust, mis on üks sagedamini väljatoodavaid plusse avalikus sektoris töötamise puhul,» kommenteeris tulemusi CV-Online’i turundusjuht Heikko Gross.

Tema hinnangul tasub kindlasti ka erasektori tööandjatel arvestada sellega, et inimesed soovivad ennast siduda organisatsioonidega, mis suudavad pakkuda stabiilset töösuhet ja kindlust palga ning selle taseme säilimise osas.

«Muidugi ilmselgelt on erasektor enam ja kiiremini mõjutatud muutustest majanduses, ent tulemuslikuma värbamise ja töötaja hoidmise huvides tasub nimetatud stabiilsuse aspekti silmas pidada,» lisas Gross.

Vaadatavuse osas teisel kohal on administratiivtöö, mille populaarsus tõenäoliselt tuleneb suuresti sellest, et antud valdkonda iseloomustab üldiselt suur kaadrivoolavus ning potentsiaalseid töökäsi selles osas on palju ning sellest tulenevalt ka vaatajaid.

Kui avaliku sektori ja administratiivtöö pakkumiste vaadatavuse vahe on ligi 25 protsenti, siis järgnevate valdkondade osas jäävad erinevused 5 protsendi piiresse.

«Huvitava aspektina võiks veel välja tuua juura valdkonna, mille puhul tööotsijate huvi on suur, kuid kus üldjuhul on teistest valdkondadest keskmiselt vähem pakkumisi. Töötajaid otsivate tööandjate aspektist on see kindlasti väga positiivne näitaja, ent tööotsijate jaoks tähendab see tihedamat konkurentsi juura valdkonna töökohtade nimel,» märkis Gross.
 

Enim vaadatud tööpakkumised sektorite lõikes

1.Avalik sektor

2.Administratiivtöö

3.Finants/raamatupidamine

4.Juhtimine

5.Infotehnoloogia

6.Transport/logistika

7.Õigusabi

8.Ehitus/kinnisvara

9.Tervishoid/sotsiaaltöö

10.Tootmine/töötlemine

allikas: CV-Online

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles