Putin: Venemaa hoiab Gazpromi haarangutel silma peal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin (vasakul) kohtus täna Novo-Ogarjovo residentsis Gazpromi tegevjuhi Aleksei Milleriga.
Vene peaminister Vladimir Putin (vasakul) kohtus täna Novo-Ogarjovo residentsis Gazpromi tegevjuhi Aleksei Milleriga. Foto: SCANPIX

Peaminister Vladimir Putini sõnul jälgib Venemaa tähelepanelikult Euroopa Komisjoni algatatud uurimist Gazpromi vastu, mille raames korraldati eelmisel nädalal läbiotsimine ka Eesti Gaasi kontoris.

«Vene valitsus jälgib hoolikalt, mis Gazpromi ümber toimub. Palun teil sellest õigeaegselt raporteerida,» ütles Putin täna AFP teatel Gazpromi tegevjuhile Aleksei Millerile.

Euroopa Komisjon teatas eelmisel nädalal, et euroliidu konkurentsiametnikud korraldasid üle Euroopa läbiotsimisi mitmes maagaasiga kauplevas ettevõttes, kedagi konkreetselt mainimata. Hiljem kinnitas Gazprom, et puistati selle tütarfirmasid ja teisi Vene energiagigandiga seotud ettevõtteid.

Miller vastas täna Putinile, et läbiotsimised olid täiesti ootamatud. «Loodame, et austatakse Gazpromi legitiimseid huve,» sõnas ta.

Putin ütles, et Gazprom peab uurijatega koostööd tegema ja andma neile kogu vajaliku informatsiooni.

Peaminister küsis, kas haarangutega seoses on kedagi vahi alla võetud.

«Ei, Vladimir Vladimirovitš, nad ei ole veel kedagi arreteerinud,» ütles Miller.

«Jumal tänatud,» vastas Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles