Ekspert: paljud korporatsioonid käsitlevad Eestit Nõukogude liiduna

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Roonemaa.
Henrik Roonemaa. Foto: Peeter Langovits

Eestlased ootasid globaalse muusikapoe iTunes avanemist üle 10 aasta, sest suurtel korporatsioonidel oli Eestist oma arusaam.

Ajakirja «Digi» peatoimetaja Henrik Roonemaa rääkis saatele «Aktuaalne kaamera. Nädal», et paljud kaubad, näiteks muusika ja filmid, on pärit USAst, kus plaadifirmad ja muud levitajad on väga suured, vahendab ERR Uudised.

Roonemaa rääkis, et suurfirmadel – sealhulgas ka näiteks Ida-Euroopas harukontoreid omavatel elektroonikafirmadel – on geograafiast oma arusaam ning nende jaoks ei loe Euroopa Liit midagi.

«Nad joonistavad mingeid oma geograafilisi piire ja näiteks Eesti on väga nimekate firmade jaoks Nõukogude liit,» nentis ta.

Paljud rahvusvahelised teenused on eestlastele siiani suletud, aga nagu Nõukogude ajal, kui kitsikusest leiti mingi letialune lahendus, võib praegugi näha inimeste leidlikkust –  kui valetad ennast osavalt soomlaseks, ameeriklaseks või inglaseks, mida Eestis küllalt paljud teevad, saab teenuseid ikkagi kasutada, rääkis Roonemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles