Muuli: riigikogu menetles eurokäendust ebanormaalselt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Kalle Muuli leidis, et see menetlus, mis viisil riigikogu Euroopa Finantsstabiilsuse Fondiga ühinemise otsustas, pole tavapärane viis.

«See ei näita, et kogu paketti oleks normaalselt menetletud ja tegu oleks ettevalmistatud seaduseelnõuga,» sõnas Muuli Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

Nii ei peaks asju ajama, leidis Muuli, kelle hinnangul ütles valitsus sisuliselt riigikogule, et asi ära tehtaks.

«Erakorralises olukorras tulebki teha lahendeid, millele pole varem pretsedente, õiguskantsleri parandused sellele on normaalsed ja need saidki tehtud,» sõnas ajakirjanik Anvar Samost.

«Riigikogu täiendava istungi kokkukutsumine toimus reglemendi piiri peal kõlkudes,» sõnas Muuli.

«Eesti langetas õige otsuse, aga seda ei pea niiviisi tegema ja parlamentaarset asjaajamiskorda jalge alla tallama,» leidis Muuli.

«Mõnus on vastu hääletada, kui tead, et asi läheb läbi, aga ma tahtnuks näha vastuhääletajaid, kui ühest häälest oleks asi sõltunud,» sõnas Muuli koalitsiooni ridadest otsusele vastu hääletanud Igor Gräzinist ja Juku-Kalle Raidist rääkides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles