Vaata, milliseid aktsiaid soovitab Kristjan Lepik

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink.
Tallink. Foto: Toomas Huik

Tarkinvestor.ee looja Kristjan Lepik tõi täna Nokia kontserdimajas toimuval investeerimismessil Rahakompass välja ka mõned konkreetsed aktsiad, millesse rahapaigutamist tasuks kaaluda.

Stabiilsete tugevat ettevõtetena  tõi Lepik välja Itaalia teedeoperaatori Atlantia, Hispaania telekomi Telefonica; vee, prügi ja energiaettevõtte Veolia, Tšehhi «Eesti Energia» CZ Groupi ja Euroopa toiduainetööstuse Danone.

Spekulatiivsematele investoritele tõi Lepik esile Nokia ja alternatiivenergiaettevõtte Vestas Wind.

«Nokia puhul on küsimus, kas see jätkab mobiiltelefonidega või läheb kummikute tootmise juurde tagasi, » lausus Lepik. Ettevõte on tema sõnutsi raskustes ning seda peegeldab ka aktsiahind. Uudised Nokia suhtes on ääretult negatiivsed ja nad on tegutsenud halvasti, rääkis Lepik. «Aga ettevõte on restruktureerimisel ja ma näen tunneli  lõpus valgust. See valgus võib küll ka rong olla, aga on vähemalt lootus,» lausus ta.

Lepik tunnistas, et on üle pika aja ka Eesti aktsiaturu suhtes positiivne. Tema sõnutsi tuleb 2012. aasta küll pigem raske kui kerge, kuid me oleme kohastumise juba läbi teinud.

«Eesti turul on palju häid võimalusi ja palju huvitavaid ettevõtteid,» kinnitas Lepik.

Konkreetsete ettevõtetena tõi ta välja Tallinki, mis on sisuliselt indeksiaktsia, sest sobib oma suuruselt välisfondidele, kelle jaoks teised ettevõtted on liiga väikesed. Ettevõttel on ka tugev turupositsioon.

Tallinna Kaubamaja- on Lepiku hinnangul kindel ja tugev ettevõte ning tänane aktsia hind on  mõne aasta perspektiivis juba atraktiivne.

Merko on tema sõnutsi küll raskusi läbi elava sektori ettevõte, kuid sel on tugev bilanss.

Huvipakkuvatena nimetas ta veel Silvanot ja Premiat.

«Olympic on hinna suhtes küll odav, aga sektor mulle ausalt öelda ei meeldi,» lausus Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles