Kaitsevägi saab küberründe võimekuse

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels

Kaitseväes alustas 1. augustil tööd küberväejuhatus, mis saab IT-teenuste toimimise ja küberkaitse kõrval ülesandeks ka ise küberrünnaku korraldamise võimekuse loomise.

«See ei tähenda seda, et me hakkame rahuajal naaberriike või potentsiaalset vastast ründama, kuid me loome võimet, mis annab meile täiendava tööriista, kui seda peaks vaja minema sõjalise riigikaitse toetamiseks,» ütles küberväejuhatuse ülem Andres Hairk intervjuus ERR-ile.

Väejuhatuse suurus jääb tema sõnul 300 inimese piiresse, nende hulgas on ka inimesed, kes tegelevad küberründe võimekuse loomisega – juristid, IT-süsteemide analüütikud, IT-turbespetsialistid. Seejuures võib mõni spetsialist teenida rohkem kui väejuhatuse ülem.

Mis puutub Eesti-vastase propagandaga võitlemisse ja ise propaganda tootmisse, siis see jääb jätkuvalt kaitseväe peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakonna ja Kaitseliiduga seotud vabatahtlike üksuse Propastop ülesandeks. Kaitsevägi on keeldunud kommenteerimast, kui palju nende propagandaüksuste tegevuse peale riigieelarvest kulutatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles