Singapuri tervisesüsteemi tabas laastav küberrünnak

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lee Hsien Loong
Lee Hsien Loong Foto: ROSLAN RAHMAN / AFP

Ülikõrgel tasemel digiühiskonnaga Singapuri tabas laastav küberrünnak, mille tagajärjel said häkkerid enda käsutusse 1,5 miljoni inimese delikaatsed terviseandmed, sealjuures ka peaminister Lee Hsien Loongi omad.

Tahtlik, hästi sihitud ja planeeritud küberrünnak sihtis Singapuri terviseministeeriumi teatel nende patsientide andmeid, kes külastasid raviasutusi vahemikus 1. maist 4. juulini. Andmete varastamine algas 27. juunil.

Varastatud andmebaas sisaldas patsientide nimesid, aadresse, sugu, rassi ja sünnikuupäeva. 160 000 patsendi puhul ka väljastatud ravimite nimesid.

«See ei olnud tavaliste häkkerite ega kriminaalsete gängide töö,» teatas ministeerium ja märkis, et rünnaku sihtmärgiks olidki peaminister Lee andmed ja info tema soetatud ravimite kohta.

«Ründajad sihtisid spetsiaalselt ja korduvalt peaminister Lee Hsien Loongi isiklikke andmeid ja teavet talle ambulatoorselt väljastatud ravimite kohta,» seisab teates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles